وقتي دقيق‌تر به فرآيند سخنراني و اتفاقاتي که در طول آن رخ مي‌دهد نگاه مي‌کنيم متوجه خواهيم شد تعامل مخاطبان در طول سخنراني آن چيزي نيست که تمام اين مدت فکرش را مي‌کرديم. ما از مخاطبان فقط نمي‌خواهيم به محض سوال پرسيدن ما به صورت تصادفي يک پاسخ تصادفي بدهند و به اين شکل تظاهر به تعامل کرده باشيم؛ چرا که تعامل معنا و مفهوم متفاوت‌تري نسبت به آن چه که تصور مي‌کرديم دارد و مشارکت دادن مخاطبان در طول سخنراني تنها به اين سوال و جواب‌ها محدود نمي‌شود.


وقتي که مي‌گوييم مشارکت دادن مخاطبان در طول سخنراني لازم است منظور آن دسته از پرس و پاسخ‌هاي کليشه‌اي نيست که بخواهيم مخاطب را به زور وارد بحث کنيم. شما به عنوان يک سخنران بايد فراتر از اين موضوع پيش برويد. طوري که هر صحبت شما باعث نگاه‌هاي معني‌دار مخاطب نسبت به هم و خود شما به عنوان سخنران شود. شما بايد فراتر از اين موضوع پيش برويد تا اين که مشارکت مخاطبان به سرگرمي آن‌ها تبديل شود. دشوار و حتي غيرممکن به نظر مي‌رسد؛ نه؟!


هيچ غيرممکني در طول سخنراني به لطف تجربيات سخنرانان باقي نمانده است و هر روز راه‌هاي بيش‌تري پيش روي سخنرانان قرار مي‌گيرد تا بيش از پيش نوآوري به خرج دهند. همراه دانشگاه زندگي بمانيد و ترفندهاي مشارکت دادن مخاطبان در طول سخنراني را از دست ندهيد.


6 ترفند خواندني براي مشارکت دادن مخاطبان در طول سخنراني


مشارکت از همان لحظات اوليه سخنراني آغاز مي‌شود. اگر در بخشي از سخنراني احساس کرديد که تا کنون سخنراني انگيزشي و ترغيب‌کننده‌اي داشتيد و مخاطبان را از نظر احساسي درگير کرده‌ايد اکنون بهترين زمان است تا آن‌ها را خيلي سريع‌تر از هميشه به تعامل واداريد. هر چه قدر که ديرتر اين حالت بين شما و مخاطبان ايجاد شود تعامل و فراخواني آن‌ها به مشارکت در بحث‌ها حتي بعد از اتمام سخنراني به تعويق مي‌افتد.





مشاهده مقاله  راهنماي گام به گام براي طرح‌ريزي صدا پيش از شروع سخنراني




 


مشارکت دادن مخاطبان


مهم‌ترين مانعي که براي برقراري تعامل بين سخنران و شرکت‌کنندگان در سخنراني وجود دارد سد رواني است. سدي که باعث مي‌شود مخاطب تصور کند مانند شرکت در انتخابات، راي دادن، خريد سهام، شروع کسب وکار يا مثلا شرکت در يک دوره آموزشي خاص پريسک و مخاطره‌آميز باشد. در چنين حالتي خيلي بهتر است که فراخواني به عمل و دعوت از شرکت‌کنندگان به صورت چندمرحله‌اي و با پيشنهادات کوچک‌تر و با ريسک کم‌تري باشد.


ترفند اول: تُن صداي خود را براي مشارکت مخاطبان تنظيم کنيد


کافي است نيم ساعت قبل از شروع سخنراني وارد سالن شويد. تمام آن چه که مي‌‌بينيد صندلي، ميز، سيستم روشنايي، تهويه و اقلام ديگر هستند. هيچ صدايي به گوش نمي‌رسد و همه چيز خسته‌کننده‌تر از آن است که بخواهيد حتي يک دقيقه در اين سالن دوام آوريد. اما نگران نباشيد؛ هيچ چيز قرار نيست همين طور باقي بماند!


مقالات فن بيان را کليک کنيد


براي دنبال کردن مقالات ما کليک کنيد


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

وکتوری سان یک بلاگ تستی دورهمی گاوصندوق شرکت ستاره عرش آریا دبستان دخترانه بنت الهدی جونقان Adam ایرانگرد دهه چهارم زندگی مهرانی نقاط طلایی خرید سهام