مکث در سخنراني را ديگر همه به عنوان عنصر حياتبخش در سخنرانيهاي موفق شناختهاند. همه ميدانند که با استفاده از مکث سخنران است که ميتوان شرايط بهتري را براي درک سخنراني و مفاهيم آن فراهم کرد. با استفاده از مکث است که ميتوان کمبودهاي سخنراني از جمله اتفاق پيشپاافتادهاي مثل فراموش کردن بخشي از متن سخنراني را پوشش داد. با بهرهگيري از مکث است که سخنران ميتواند بعد از دقايق طولاني صحبت کردن نفسي تازه کند و دوباره براي سخنراني شارژ شود. مکث چه براي مخاطب و چه براي سخنران فوايد آشکار و پنهاني دارد و مخاطب در اغلب مواقع از پيچيدگيهاي استفاده از مکث مابين متن سخنراني و تنظيم آن طوري که نامحسوس باشد بيخبر است.
چنان چه که گفته شد کاربرد مکث در فن بيان و سخنراني بيحد و حصر است و هر سخنراني به خاطر جبران اشتباهات خودش هم که شده از مکث بهره ميگيرد. حال ميخواهيم بدانيم که کاربرد اصلي مکث در متن سخنراني دقيقا کجا مشخص شده و چه طور ميتوانيم مکث را لا به لاي جملات خود بگنجانيم.
اين مطلب دانشگاه زندگي را به هيچ وجه از دست ندهيد.
مکث در سخنراني نقطه توفقي است که به سخنران اين اطمينان را ميدهد همه چيز کاملا تحت کنترل او قرار دارد. به طور کلي سيگنالهايي به واسطه مکث به سمت سخنران ارسال ميشوند که خيال او را بابت وقايع داخل سالن آسوده ميکند.
براي گنجاندن و استفاده از مکث ما بين متن سخنراني فنوني وجود دارد که آنها را مرور ميکنيم:
چنان چه که بارها گفته شده بهتر است متن سخنراني با حفظ يکپارچگي به قطعات کوچکتري تقسيم شود. مثلا يک متن طولاني که قرار است يکنفس بيان شود در قالب بندها يا پاراگرافهاي متعددي بيان شود. به اين شکل فرصت مکث يا توقف فراهم ميگردد. به جمله زير توجه کنيد:
براي غافلگير کردن همسرم در روز سالگرد ازدواجمان (مکث) صبح ميز صبحانه را با تعدادي گل سرخ (مکث) هديه سالگرد (مکث) و تزييات ويژه آماده کردم
براي اين که با مکث و وقفههايتان بدرخشيد ميتوانيد جملات و عبارات را نيز از هم تفکيک کنيد. به عنوان مثال هر جايي که يک علامت نگارشي مشاهده کرديد مکث کنيد و به اين شکل بخشهاي مختلف را از هم تفکيک نماييد.
به جمله زير دقت کنيد:
سالها از فارغالتحصيلي من از دانشگاه ميگذرد (مکث) اما هنوز شيريني لحظه دريافت مدرک تحصيليام را فراموش نخواهم کرد
براي ادامه مطلب اينجا را بخوانيد
دانشگاه زندگي را دنبال کنيد
درباره این سایت