نوشتن به اندازه زمين تا آسمان با آن چه که ميگوييم تفاوت دارد. وقتي که حرف ميزنيم از روي احساسات و حالات طرف مقابل ميتوانيم متوجه شويم که چه جايي از صحبت ما ابهام داشته است، چه جايي از آن ناراحتکننده بوده است و خلاصه براي اصلاح و رفع ابهامات به وجود آمده دست به کار شويم. اما نوشتن به مراتب امري پيچدهتر و زمانبرتر از صحبت کردن است. ما براي مخاطبي که گاهي هيچ شناختي از او نداريم مينويسيم و هزاران تفکر و نقطهنظر در انتظار ما قرار دارد تا متن نوشته شده با سليقه همان فرد مورد قضاوت قرار گيرد. حال اين وضعيت براي سخنراني که پيش از هر نطق خود به تهيه پيشنويس سخنراني و سپس قطعي کردن متن سخنراني نياز دارد بحرانيتر خواهد بود.
گذر از مراحل مختلف سخنراني به اندازه کافي سخنران را به خود مشغول ميکند که نتواند وقت کافي روي تهيه متن سخنراني بگذارد. اصلا به همين دليل است که سخنرانان ترجيح ميدهند صفر تا صد سخنراني را بر عهده نويسنده قرار دهند تا با آسودگي خاطر و سنجش همهجانبه موارد مرتبط با سخنراني پيشنويس کامل و بهتري در اختيار آنها قرار دهد.
به عنوان يک سخنران نگذاريد که مشکلات و موانع تهيه پيشنويس سخنراني سد راهتان شوند. مطلبي که پيش روي شما قرار گرفته حاوي 8 کليد طلايي براي نگارش بيدغدغه و سادهتر متن سخنراني ميباشد.
اگر تجربه رهبري يک سخنراني رسمي را داشته باشيد حتما اولين سوالي که هنگام نوشتن متن شروع سخنراني به ذهنتان ميرسد اين است که چه طور اولين پيشنويس را تهيه و تنظيم کنيد.
بد نيست بدانيد که در فرآيند نگارش پيشنويس سخنراني دو مانع بزرگ همواره مقابل سخنران قرار دارد:
مانع اول به سادگي با مراجعه به آموزشهاي قبلي ما در دانشگاه زندگي قابل برطرف کردن است. به اين شکل که با راهنما انتخاب موضوع در سخنراني و يا به واسطه تکنيکهاي يادداشتبرداري در سخنراني ميتوانيد مسيري که شروع کردهايد را تا پايان مطابق با برنامه پيش ببريد.
مانع دوم همان حساسيت سخنران هنگام نگارش هر جمله است. به اين شکل که يک جمله را مينويسد، همان لحظه درباره خوب و بد آن فکر ميکند و دست به ويرايش آن ميزند. در چنين وضعيتي هر چه قدر هم که در نگارش پيشنويس سخنراني مهارت داشته باشيد با کمبود وقت مواجه خواهيد شد.
طبيعي است اگر از اولين پيشنويسي که تهيه ميکنيد متنفر باشيد. طبيعي است اگر با نفرت به ويرايش متن بپردازيد و از نگارش متن سخنراني بيزار باشيد. حتي طبيعي است اگر هرگز نخواهيد متن سخنراني را خودتان بنويسيد و از همان ابتدا وابسته نويسنده شويد. اما بپذيريد که پيشنويس اول هرگز پيشنويس آخر نيست.
مقالات فن بيان در سخنراني را کليک کنيد
دانشگاه زندگي را دنبال کنيد
درباره این سایت