اخيرا از چند نفر درباره نطق گتيسبورگ سوال کردم و خواستم بدانم فکر مي کنند اين نطق حداکثر چند دقيقه طول کشيده باشد. جدا از اين که بسياري از آن ها آبراهام لينکلن را نمي شناسند و اصلا تا کنون چيزي درباره نطق گتيسبورگ و جزئيات آن نشنيده بودند، آن هايي که اطلاعات کافي داشتند اغلب اين زمان را حداکثر 10 تا 15 دقيقه تخمين زدند. شگفت زده مي شويد اگر بفهميد بر خلاف همه اين حدسيات نطق معروف گتيسبورگ که نمونه بارز و تحسين برانگيز فن بيان آبراهام لينکلن بود فقط و فقط 2 دقيقه طول کشيده است! چيزي به اندازه يک مطلب 300 کلمه اي عادي که در اغلب بلاگ ها يا وب سايت ها به صورت روزانه مي بينيم!


پرزيدنت آبراهام لينکلن، معروف ترين سخنراني هاي خود را در طول جنگ داخلي آمريکا، در پنجشنبه، 19 نوامبر سال 1863، در تسخير قبرستان ملي سربازان در گيتيزبرگ، پنسيلوانيا، ارائه کرد. اين سخنراني که نشانگر تسلط بديع او بر زبان انگليسي، اصول سخنراني حرفه اي و فن بيان بي نظير و نوآورانه اش بود باعث لغو برده داري در آمريکا شد. نطق گتيسبورگ (به انگليسي: Gettysburg Address) مشهورترين سخنراني آبراهام لينکلن است که باعث شد از آن پس نام اين فرد به عنوان يکي از رئيس جمهورهاي آمريکا بر سر زبان ها بيفتد. اين در حالي است که قبل از لينکلن و دقيقا در همان روز، سخنرانان ديگري هم نطق نمودند و بيش از يک ساعت در اين روز تاريخي براي مردم سخت گفتند، اما هيچ نام و نشاني از آن ها در دست نيست!


اکنون با گذشت دو صده از نطق گتيسبورگ، هنوز هم فن بيان آبراهام لينکلن نظير فن بيان هيتلر و بسياري از سياستمداران تاريخ نزد متخصصان علوم و فنون بيان و سخنراني معتبر و قابل ستايش است. با اين حال آبراهام لينکلن اين فنون را يک شبه به دست نياورده است. با ما باشيد تا با برخي از حقايق خواندني درباره سخنراني ها و فن بيان وي آشنا شويد.





مشاهده مقاله  چگونه از طنز در سخنراني استفاده کنيم؟




حقايق خواندني درباره سخنراني ها و فن بيان آبراهام لينکلن


قبل از هر چيز توجه شما را به بخش مختصري از نطق گتيسبورگ جلب مي کنيم:


“ما اکنون درگير جنگي داخلي شده‌ايم که دوام آن ملت يا هر ملت ديگري را که همان رؤياها و همان اهداف را در سر دارد، به بوته? آزمايش گذاشته‌است. ما در يکي از ميدان‌هاي نبرد همان جنگ گرد هم آمده‌ايم. آمده‌ايم تا بخشي از آن ميدان نبرد را به آرامگاه ابدي کساني اختصاص دهيم که درست در همين‌جا از جان خود گذشتند تا آن ملت به حياتش ادامه دهد.جهان اهميتي نخواهد داد و به ياد نخواهد سپرد که ما در اينجا چه گفتيم، اما آنچه آن‌ها در اينجا انجام دادند را نمي‌تواند به فراموشي بسپارد. بر ما زندگان است که تمام تلاشمان را معطوف به کار تمام‌نشده‌اي بکنيم که کساني که در اينجا جنگيده‌اند تاکنون چنين شرافتمندانه پيش برده‌اندش. بر ماست که تمام تلاشمان را معطوف به وظيفه? خطيري کنيم که بر دوش ماست؛ که از اين رفتگان عزيز، جانسپاري براي نهضتي که برايش جانسپاري کردند را بياموزيم.”


حقايق خواندني درباره سخنراني ها و فن بيان آبراهام لينکلن


نظر شما درباره اين نطق چيست؟ برداشت شما از سخنراني که اين نطق را حدود دو قرن پيش ارائه کرده است چيست؟ در اين مطالب قصد داريم به برخي از ويژگي هاي آبراهام لينکلن که در سخنراني و فن خطابه وي تاثير زيادي داشته است بپردازيم.


ظاهر آبراهام لينکلن در سخنراني ها


وقتي صحبت از ظاهر سخنران به ميان مي آيد صرفا قرار نيست به لباس، پوشش و تيپ و استايل او بپردازيم. در فن بيان آبراهام لينکلن بيشتر از لباس و تيپ او، چهره و حالت هاي شخصي اش به چشم مي آيد. بسياري از اسناد حاکي از زشت بودن چهره لينکلن هستند. لينکلن انساني افسرده و عموما ناراحت بود. چين هاي پيشاني لينکلن در طول اغلب سخنرانيش بيشتر مي شد و پيش از اين که مي خواست صحبت کند معمولا چند ثانيه حرف هايش را مزه مزه مي کرد!





مشاهده مقاله  5 درسي که از نطق گتيسبورگ لينکلن بايد بياموزيد (1)




رومه بوستون (ماساچوست) در 14 سپتامبر 1848 درباره ظاهر لينکلن مي نويسد: او مردي بلند قد و ترکه اي بود. چهره اي فکري، ذهني همواره مشوش، شخصيتي جستجوگر و قضاوت کننده خوبي بود.


برخي ديگر از رومه ها هم به فن بيان مناظره وي اشاره کرده اند و او را فردي بسيار جدي حداقل در ظاهر معرفي کرده اند!


حقايق خواندني درباره سخنراني ها و فن بيان آبراهام لينکلن


منطق آبراهام لينکلن در فن بيان


اسناد، شواهد شگفت انگيزي درباره رد منطق در جاي جاي سخنراني ها و صحبت هاي لينکلن آشکار مي کنند:


نظق معروف لينکلن، منطقي ترين، بحث برانگيزترين و قانع کننده ترين نطقي بود که در باب ايالت نبراسکا شنيده ايم.


(ايلينوي) وايگ، نوامبر 3، 1854


لينکلن روي هر نقطه اي که دست گذاشت رد منطق او براي ما روشن شد. و با تيغ تيز طعنه و هجو خود شعله خط مشي شبه دموکراسي را برافروخت.


(ايلينوي) Weekly Republican، 25 ژوئيه 1856


شيوه او نه خيال انگيز و وهم آلود است و نه لفاظي هاي بيهوده! راه لينکلن منطق است و بس. او يک استدلال کننده منطقي است و توانايي و قوا خاصي در فهماندن منظوراتش به ديگران دارد.


 


محصول فن بيان را کليک کنيد تا فن بيان شما تقويت شود


براي خريداري محصول کليک کنيد


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : لينکلن ,بيان ,آبراهام ,سخنراني ,گتيسبورگ ,منطق ,آبراهام لينکلن ,بيان آبراهام ,کليک کنيد ,تمام تلاشمان ,خواندني درباره ,بيان آبراهام لينکلن ,خواندني درباره سخنراني
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

لوازم آرایشی ساخت ایران BOOYAH FF تورمسافرتی اوج ماندگار مدرسه شاد ارزش ویژه برند فستیوال های معتبر ایرانی و جهانی فیلم و سینما گلدبیت انشا ارتباط سازان Devon