يک سخنراني حرفه اي و کامل بيش از اين که به مجموعه اي از کلمات خلاصه شود شبيه به فيلم يا تئاتر مي باشد و شما هم نقش اول اين فيلم را به عنوان يک سخنران بازي مي کنيد. همان طور که آغاز يک فيلم بايد جذاب باشد و اين کشش تا ميانه فيلم ادامه پيدا کند سخنراني هم نياز به يک عامل کشنده و جذاب دارد تا مخاطب تا پايان بحث روي صندلي خود بنشيند. اگرچه ترفند هاي سخنراني جذاب مي تواند در اين زمينه پاسخ گو باشد اما سخنراني تنها به ابتدا و  بخش مياني محدود نمي شود. ختم سخنراني يا پايان دادن به سخنراني شايد از ساير بخش ها حتي مهم تر باشد!


متاسفانه اغلب سخنرانان به پايان سخنراني خود توجه ندارند و چون تصور مي کنند حاضرين از روي صندلي ها بلند مي شوند و چندان به سخنان آن ها گوش نمي دهند پايان نامطلوبي را معمولا در سخنراني خود دارند. اما اهميت پايان سخنراني بيش از بخش هاي ديگر است. در پايان سخنراني است که شايد کاربر هوش و حواسش جمع شده است و آماده براي رفتن است؛ در همين لحظه بايد تير را رها کنيد و نقاط مهم سخنراني را با فن بيان شيوا خود يادآوري کنيد. تجربه نشان داده است تازه بيش از 80 درصد مخاطبان در پايان سخنراني هوشيار مي شوند.


اما چه طور بايد به سخنراني خود پايان دهيم؟ چه کنيم تا اگر ابتداي سخنراني چندان مورد پسند حضار نبوده است حداقل بتوانيم با پايان دادن به سخنراني به نحو احسنت آن ها را تحت تاثير قرار دهيم؟


درس امروز دانشگاه زندگي پاسخي به تمام سوالات بي جواب ذهن شما خواهد بود. براي حرفه اي شدن در فن بيان و سخنراني با ما همراه باشيد.


نکاتي براي پايان دادن به سخنراني


براي پايان دادن به سخنراني خود به نکات زير توجه کنيد:


 براي تک تک کلمات نهايي برنامه ريزي کنيد


براي تک تک کلماتي که در پايان سخنراني به کار مي بريد بايد با برنامه ريزي عمل کنيد. ابتدا از خود بپرسيد هدف من از صحبت کردن چه بوده است؟ به اين سوال پاسخ دهيد و مشاهده کنيد آيا سخنراني شما تمام اين موارد را پوشش داده است يا نه.





مشاهده مقاله  اهميت انرژي سخنراني چيست؟




وقتي خود شما به اندازه کافي نسبت به انتهاي صحبت هاي خود آگاه باشيد مخاطبان نيز مي توانند بهتر نتيجه گيري و قضاوت نمايند. به همين دليل توصيه ما پايان انفجاري اما مرحله به مرحله است. به ليست نکات خود نگاه کنيد. احتمالا سرتيتر هاي صحبتتان را نوشته باشيد. هر مرحله را با ذکر يک سرتيتر مرور کنيد تا گفته هاي شما در ذهن حاضرين تداعي شود.


پايان دادن به سخنراني


از مخاطبان استفاده کنيد


يکي از اشتباهات خطرناک در فن بيان ناديده گرفتن ديگران است. اگر واقع گرا باشيد متوجه خواهيد شد که با استفاده از همين مخاطبان مي توانيد پيشرفت کنيد و کمبود هاي سخنراني را برطرف کنيد. لذا توصيه مي کنيم از اصل فراخواني به مشارکت استفاده کنيد. اين بار هدف مخاطب را بابت حضور در اين جلسه جويا شويد.


به نمونه اي از به کارگيري اصول فن بيان و سخنوري و پايان دادن سخنراني به بهترين نحو توجه کنيد:


“چالش ها و فرصت هاي زيادي در سال جاري براي کسب وکار ما وجود دارد و اميد داريم با کمک شما و رفع اين مشکلات در سال بعدي تاريخ ساز شويم!”


خلاصه اي از بحث را ارائه دهيد


يک فرمول ساده براي هر نوع سخنراني وجود دارد:



  1. به مخاطبان از همان اول بگوييد قرار است به چه چيزي اشاره کنيد و نهايتا به چه چيزي برسيد

  2. به آن ها بگوييد و مدام بگوييد!

  3. مجددا تکرار کنيد چه چيري را به آن ها گفته ايد!


پايان دادن به سخنراني


اگر فرمول ساده شما براي سخنراني از اصول گفته شده پيروي کند بنابراين قطعا بايد به بيان خلاصه اي از مطلب بپردازيد. به اين منظور مي توانيد با فن بيان زير به مخاطبان اعلام کنيد قرار است مطلب را مجددا خلاصه کنيم:





مشاهده مقاله  صفر تا صد مراحل سخنراني : آن چه در فرآيند يک سخنراني رخ مي‌دهد




“به من اجازه دهيد تا براي تفهيم بهتر موضوع يک بار ديگر نکته اصلي مطلب را تشريح کنم”


شک نکنيد که مخاطبان آگاه و علاقمندي که با اختيار خودشان روي اين صندلي ها نشسته اند از شما بابت پايان دادن به سخنراني با ارائه خلاصه تشکر مي کنند.


با داستان به مطلب خود پايان دهيد


زماني که به  پايان سخنراني نزديک شديد مي توانيد بگوييد:


“اجازه دهيد با تعريف يک داستان شيرين آن چه در ذهنم مي گذرد را با شما تقسيم کنم”


براي تعريف کردن داستان ها مي توانيد از شنيده ها، داستان هاي علمي و حتي ضرب المثل ها و روايت هاي قديمي استفاده کنيد. گاهي برخي از داستان ها با شما هم هدف هستند و تعريف آن ها خيلي بهتر مي تواند گوياي منظور شما باشد.


 


براي مبارزه با کمال طلبي منفي کليک کنيد


محصول کمال طلبي را در دانشگاه زندگي تهيه کنيد


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Nelson وبلاگ رسمی استاد عباس زیدآبادی jujitsu jjif ... فروش انواع آسیاب های صنعتی،نیمه صنعتی و خانگی شـرکت خدمات زیارتی محبان نـدای حرا سالن پرورش مینیاتوربرد نقاشی ساختمان 110 - نقاشی خانه - نقاشی ساختمان - رنگ روغنی - رنگ پلاستیک مجله اینترنتی لبخند :) bahar sher مرجع تخصصی بازی جنگ های صلیبی